Tejberizs, minden mentesen!

Gluténmentes tejberizs

A legnagyobb kihívás, amikor eldöntöd, hogy elhagyod az életed megrontóját a glutént, hogy a péksüti helyett mit fogsz reggelizni?

A tojásrántotta egy idő után, baromi uncsi tud lenni, még akkor is, ha kreatív vagy és sütöd hagymával, gombával, vagy éppen kolbásszal, szalonnával.

Több ötletem is van, ma egy olyat osztok meg veled, amit nem csak reggelire ehetsz, hanem a nap bármely szakában, sőt, ha útra kell kelned viheted magaddal.

Laktató és az íze azon múlik, hogy milyen „kiegészítőt” pakolsz hozzá.

Ez az étel a tejberizs, ami nem csak gluténmentes, de tejcukrot és tejfehérjét sem tartalmaz. A tökéletes rizs főzési metodikáját ebben a cikkben osztom meg veled: Tökéletes rizs főzési titkai

Hozzávalók:

0,5 kg rizs

0,75 l kókusztej (Ayor-D)

0,25 l tisztított víz

1 rúd vanília kikaparva

1 csipet só

2 evőkanál PaleOk cukorhelyettesítő (ha mézet, vagy cukrot teszel bele, az sem probléma, csak bánj ezekkel is csínján)

A lábasba először a rizst tedd bele, utána öntsd a vizet, keverd meg, majd jöhet a többi hozzávaló. Gyújtsd meg a gázt, és főzd puhára a rizst, és hűtsd le.

Vegyél egy tálkát, és az aljára tegyél a rizsből, halmozz rá egy sor idénygyümölcsöt, majd egy sor rizs, majd megint gyümölcs. olyan magasra építheted, amekkorára az edény engedi.

Jó étvágyat hozzá!

EgyélJól-LegyélJól!

EgyélJól-LegyélJól!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük