Házi májkrém – avagy a „boltit többet nem veszem” recept

Májkrém

Ha eddig is szeretted a májkrémet, akkor most végképp függő leszel. Ha pedig eddig ódzkodtál tőle, akkor is adj neki egy esélyt, mert ez NEM az a májkrém! Semmi titokzatos összetevő, semmi fura állag, csak tiszta, házi, isteni kence .

Hozzávalók (avagy a csoda alapjai):

🥩 ½ kg csirkemáj (én LIDL-ben szoktam vadászni rá)
🦆 1 púpos evőkanál kacsazsír (vagy más állati zsír, de a kacsazsír extra selymessé teszi)
🧅 2 fej vöröshagyma ( jóféle magyar hagyma, a sírás garantált, de mégéri :D)
🧄 4 gerezd fokhagyma
🌿 1 tk majoranna (hogy legyen benne egy kis zöldfűszeres varázslat)
🌶 1 csipet bors (nem sajnáljuk, mert a máj szereti)
🥄 1 tk őrölt kömény (csak finoman, de nagyon kell bele)
🧂 (mennyiséget rád bízom, de nem legyél szívbajos)

Elkészítés (avagy a mágia lépései):

1️⃣ A zsírt bedobom a serpenyőbe, hadd olvadjon el szépen, míg én előkészítem a többit.
2️⃣ A hagymákat megpucolom, felszeletelem, és rádobom a zsiradékra. Szépen megfonnyasztom, míg illatozni nem kezd.
3️⃣ A májat megtisztítom, vagyis megszabadítom mindenféle gyanús fehér „izétől” – mert ezekre senki sem kíváncsi. Felszeletelem, és mehet a hagymára.
4️⃣ Jöhetnek a fűszerek, mert a máj akkor az igazi, ha jól be van fűszerezve!
5️⃣ Kb. 7-8 percig pirítom, de itt jön a lényeg: ne legyen véres a közepe! Ezt úgy ellenőrzöm, hogy fakanállal szétnyomok egy darabot. Ha már nem folyik belőle semmi gyanús, akkor kész.
6️⃣ Még forrón aprítóba teszem, és krémesre turmixolom. Ekkor jön a kóstolás – ha kell, utófűszerezés!
7️⃣ És kész is!

🥕 Tipp: Eheted feldarabolt sárgarépával!
🍞 A képen látható verziónak Magik Mix-es zsömle az alapja, amit szintén saját kezűleg sütöttem (mert miért ne?!). Ha nem tartod a glutén és lektin mentes étrendet, akkor pirítósra kenve is kiváló!

🔥 Próbáljátok ki, garantáltan jobb, mint minden bolti cucc! 🔥
Jó étvágyat! 😋

EgyélJól-LegyélJól!

EgyélJól-LegyélJól!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük