Rakottkel, ahogy én készítem

Életmódváltáshoz az egik tökéletes alaprecept. Nem más, mit a rakottkel.

Készíthető kelkáposztból, káposztából, vagy bordáskelből, kínaikelből is.

Egyáltalán nem macerás, fél óra latt összedobható +sütési idő.

Íme a recept:

Hozzávalók:

1 fej kelkáposzta

05 kg darált hús (az ,amivel ki vagy békülve)

25 dkg jázmin rizs

a tegnapi sült csirke megmaradt leve, fokhagymástól, vöröshagymástól, fűszerestől.
(ha nincs ilyen értékes maradékod, akkor a fűszerek? só, bors, majoránna, fokhagyma)

evőkanálnyi libazsír

A maradék levet a fűszerekkel, a hagymákkal összeturmixoltam. A keveréket hozzáadtam a darált húshoz. Alaposan, több vízben megmostam a rizst, és ezt is hozzákevertem a husihoz.

A kelkáposztát félbe, majd negyedbe vágtam, és felszeleteltem. A felét egy kizsírozott jénaiba tettem, megsóztam. Erre terítettem a húsos rizst, majd befedtem a felszeletelt káposzta másik felével. Öntöttem alá egy deci vizet, letakartam alufóliával, és betettem a sütőbe Másfél óra alatt elkészült. Az utolsó 10 perben levettem az alufóliát, és hagytam egy kicsit a tetejét pirulni. Nem, tejfölt nem tettem rá, és én nem is ettem hozzá. Ez nem fér bele a mindenmentes étrendbe.

Ha gazdagítani szeretnéd, akkor a tetejét betakarhatod békönnel, ez még ízletesebbé teszi.

A fotó, olyan amilyen. Mire észbe kaptam, hogy lefényképezzem ennyi maradt belőle. 😀 Fincsi volt na!

EgyélJól-LegyélJól!

EgyélJól-LegyélJól!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük