Fasírozott – lektinmentesen

Lektinmentes fasírozott édesburgonyával és leveles salátával

Azt kérdezte a férjem, hogy mitől lektinmentes a fasírt 😀

Nos, jogos, de aki hagyományosan készíti a fasírozottat az tudja, hogy abba kerül vízben áztatott zsemle is.

Az alternatíva, amit ma készítettem, nem csak abból a szempontból megfelelő az új egészségtudatos étrendemnek, hogy nincs benne adalékos pékáru, hanem azért is, mert gyökérzöldség is került bele, ez lazítja fel egy kicsit a húsgombóc állagát.

Nézzük, hogy hogyan készül:

1/2 kg darált hús (lehetőleg olyan gazdaságból, ahol természetes táplálékon, és körülmények között tartják az állatot)
2 szál sárgarépa reszelve
1 szál paszternák reszelve (ez helyettesíthető zellerrel)
1 fej vöröshagyma reszelve
1 gerezd fokhagyma reszelve

bors

Lehet belekeverni petrezselymet, zsályalevelet, nekem ez most nem volt itthon, így kimaradt.

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, 10 percet pihentetjük, majd ismét átgyúrjuk. Kis golyókat gyúrunk belőlük, majd airfryerben 180 fokon 15-20 perc alatt kisültjük.

Én édesburgonyát, és leveles salátát tetem még hozzá, így maximálisan kompatibilis ebéd kerekedett belőle, Dr. Gundry elveinek megfelelve. 😉

Lektinmentes fasírozott édesburgonyával és leveles salátával
Lektinmentes fasírozott édesburgonyával és leveles salátával

Keresd a csoportunkat a Facebookon itt>>> https://www.facebook.com/groups/952730503496318

EgyélJól-LegyélJól!

EgyélJól-LegyélJól!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük