A világ legegyszerűbb és leggyorsabb gluténmentes ebédje!

Sült csirkeszárny

Nem szeretek sok időt tölteni a konyhában. A gluténmentes, egészséges étkezés ennek ellenére nagyon fontos a számomra. Szeretem azt az elvet, hogy a kecske is jóllakik, meg a káposzta is megmarad 😀

Éppen ezért igyekszem olyan főzési, sütési metodikát betartani, ami egyszerre egészséges, és egyszerre gyors.

Az egyik kedvenc gluténmentes ebédem, ami villámgyorsan elkészül a sült csirkeszárny. Nagyon egyszerű elkészíteni.

Hozzávalók:

1/2 kg csirkeszárny (lehetőleg tanyasi csirke legyen, több áruházlánc tart már ilyet)

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat kettévágom (a comb részre, és az anyukám elnevezése szerint – hegedűtokra – ez a két csontos része a szárnynak :D), majd megmosom őket.

Egy tepsibe leterítek sütőpapírt, erre helyezem a kettévágott szárnyakat.

Megsózom őket, majd mehetnek a sütőbe.

Kb. fél órán át sütöm az egyik oldalát.

Ezután kiveszem a tepsit a sütőből, megforgatom a szárnyakat, ezt az oldalát is megsózom, majd vissza mennek a sütőbe, és addig sülnek, amíg piros ropogós husik nem lesznek belőlük.

A forgatáskor lehet hozzá tenni mindenféle zöldséget (sárgarépa, brokkoli, zeller, paszternák, kelbimbó, édesburgonya, cékla, stb.), így egyszerre készül el a köret is a hússal.

A főzési idő – amit effektív a konyhában kell töltened – előkészítéssel együtt 20 perc. Azt gondolom, hogy ennyi időráfordítást megér, hogy egészséges, és főleg isteni finom ebédet üss össze.

Gluténmentesen, egészségesen is lehet jókat enni. 😀

EgyélJól-LegyélJól!

EgyélJól-LegyélJól!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük