Nem szeretek sok időt tölteni a konyhában. A gluténmentes, egészséges étkezés ennek ellenére nagyon fontos a számomra. Szeretem azt az elvet, hogy a kecske is jóllakik, meg a káposzta is megmarad 😀
Éppen ezért igyekszem olyan főzési, sütési metodikát betartani, ami egyszerre egészséges, és egyszerre gyors.
Az egyik kedvenc gluténmentes ebédem, ami villámgyorsan elkészül a sült csirkeszárny. Nagyon egyszerű elkészíteni.
Hozzávalók:
1/2 kg csirkeszárny (lehetőleg tanyasi csirke legyen, több áruházlánc tart már ilyet)
só
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat kettévágom (a comb részre, és az anyukám elnevezése szerint – hegedűtokra – ez a két csontos része a szárnynak :D), majd megmosom őket.
Egy tepsibe leterítek sütőpapírt, erre helyezem a kettévágott szárnyakat.
Megsózom őket, majd mehetnek a sütőbe.
Kb. fél órán át sütöm az egyik oldalát.
Ezután kiveszem a tepsit a sütőből, megforgatom a szárnyakat, ezt az oldalát is megsózom, majd vissza mennek a sütőbe, és addig sülnek, amíg piros ropogós husik nem lesznek belőlük.
A forgatáskor lehet hozzá tenni mindenféle zöldséget (sárgarépa, brokkoli, zeller, paszternák, kelbimbó, édesburgonya, cékla, stb.), így egyszerre készül el a köret is a hússal.
A főzési idő – amit effektív a konyhában kell töltened – előkészítéssel együtt 20 perc. Azt gondolom, hogy ennyi időráfordítást megér, hogy egészséges, és főleg isteni finom ebédet üss össze.
Gluténmentesen, egészségesen is lehet jókat enni. 😀